Natuurlijk antibioticum knoflook bestrijdt chronische infecties - www.goedgezond.info

Natuurlijk antibioticum knoflook bestrijdt chronische infecties

knoflook medicinaal

Knoflook kan gebruikt worden om bacteriën te bestrijden bij patiënten met chronische infecties. Een ingrediënt in het knolgewasje vernietigt namelijk de communicatie die plaatsvindt tussen de schadelijke bacteriën. De werking van knoflook als natuurlijk antibioticum is hiermee wederom bevestigd.

Knoflook als krachtig natuurlijk antibioticum

Een actief zwavelbestanddeel uit knoflook vernietigt de communicatie tussen schadelijke bacteriën. Volgens onderzoekers (University of Copenhagen The Faculty of Health and Medical Sciences) kan het ingrediënt uit knoflook leiden tot behandeling van patiënten die anders slechte vooruitzichten zouden hebben.

Het onderzoek –gepubliceerd in Scientific Reports- borduurde voort op eerdere bevindingen van professor Michael Givskov, die zich sinds 2005 focust op het effect van knoflook op bacteriën. Knoflook kan de groei remmen, en het is bestanddeel ajoen dat hiervoor verantwoordelijk is.

Er werden vooral twee bacterietypen bestudeerd: Staphylococcus aureus en Pseudomonas aeruginosa. Deze behoren beide tot een totaal andere familie, en worden normaal gesproken op verschillende bestreden.

Knoflook biedt de meest krachtige, natuurlijke weerstand aan bacteriën en functioneert hierdoor als een antibioticum.

Een video over de studie

https://vimeo.com/244636986

Bron: University of Copenhagen

Foto: Pixabay

Share